Fmam on saanut alkunsa keväällä  2015. Tein silloin raskaana oleville ystävilleni vaippakakkuja ja niihin lisäksi mokkasiineja ja tuttinauhoja. Ystävien kannustuksesta uskaltauduin perustamaan tuotteille Instagram-tilin. Kyselyitä ja tilauksia alkoi tulemaan ja kysyntä kasvoi nopeasti, syksyllä 2015 avattiin verkkokauppa ja ryhdyin kokopäiväiseksi yrittäjäksi.

FMAM Studio


Fmamin tuotteet on alusta asti valmistettu käsityönä Helsingissä, aluksi poikani huone toimi työhuoneena, jossa ompelukone surisi yötä myöten. Sen jälkeen vuoden verran työhuoneena toimi kellaritila Munkkiniemessä ja vuodesta 2017 työhuone on ollut nykyisellä sijainnillaan Helsingin Munkkivuoressa. Työhuoneen yhteydessä on myös showroom, jossa järjestetään kauppapäiviä ja erilaisia tapahtumia. Ompelukonekin on vaihtunut pöytäsingeristä kunnon teollisuusompelukoneeksi.


Jo ennen kuin tuotteet tulivat myyntiin, halusin varmistaa, että tuotteissa käytettävä materiaali on varmasti turvallista ja mahdollisimman ekologisesti tuotettua. Materiaalina on käytetty jo ihan ensimmäisistä tuotteista lähtien kromivapaata ekologisesti tuotettua pohjoismaista nahkaa.

FMAM Päivi


En koskaan suoranaisesti haaveillut yrittäjyydestä ja voisikin sanoa, että yrittäjyys löysi minut. Yrittäjyysvuosiin on mahtunut iso kasa iloa ja onnistumisia, mutta myös paljon töitä ja pitkiä päiviä. Edelleen jokainen tilaus nostaa hymyn huulille. Tuntuu kivalta, että olen onnistunut tekemään tuotteita joista tykätään. On mahtava huomata tilauksessa tuttu nimi, kun tyytyväinen asiakas on tehnyt uuden tilaukset. Yhtä mahtava on saada viesti uudelta asiakkaalta, joka on juuri löytänyt Fmamin tuotteet ja tykästynyt niihin.


Kiitos, että olet mukana fmamin tarinassa ja kiitos, että tuet suomalaista käsityötä.

Päivi / fmam